نرخ کشتار امدادگران رکورد شکست؛ غزه مرگبارترین نقطه زمین
دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل OCHA با استناد به پایگاه داده امنیتی کارکنان امدادی، اعلام کرد: سال ۲۰۲۴ مرگبارترین سال ثبتشده برای امدادگران و کارکنان بشردوستانه بوده است.
این رکورد درپی آن ثبت شد که ۲۸۱ امدادگر در سراسر جهان در سال ۲۰۲۴ کشته شدند.
به گزارش وبسایت سازمان ملل، تام فلچر، معاون دبیرکل در امور بشردوستانه و هماهنگکننده امداد اضطراری در این باره، تصریح کرد: کارکنان بشردوستانه با سرعت بیسابقهای کشته میشوند، شجاعت و انسانیت آنها با گلوله و بمب مواجه میشود؛ این خشونت برای عملیاتهای امدادرسانی بیرحمانه و ویرانگر است؛ دولتها و طرفهای درگیر باید از افراد بشردوستانه حمایت کنند، قوانین بینالمللی را رعایت کنند، مسئولان جنایت را محاکمه کنند و به این دوران معافیت از مجازات بپردازند.
در سال ۲۰۲۳ نیز نرخ کشتار امدادگران بشردوستانه در قیاس با سالهای گذشته رشد قابل توجهی داشت؛ در سال گذشته ۲۸۰ امدادگر در ۳۳ کشور کشته شدند.
جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه، عامل اصلی رشد سریع این تلفات است؛ براساس آمارها، بیش از ۳۲۰ نفر از کارکنان بشردوستانه از زمان آغاز جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه قتلعام شدند؛ بسیاری از آنها در حین ارائه کمکهای بشردوستانه هنگام انجام وظیفه کشته شدند؛ شمار قابل توجهی از این افراد از کارکنان آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) بودند.
تهدیدها برای امدادگران فراتر از غزه در جریان است؛ این افراد با سطوح بالای گزارششده خشونت، آدمربایی، جراحات، آزارواذیت، و بازداشت خودسرانه در کشورهای افغانستان، جمهوری دموکراتیک کنگو، سودان جنوبی، سودان، اوکراین و دیگر کشورها مواجه هستند.
- بیشتر بخوانید:
- حمایت دولت آمریکا از کشتار هدفمند امدادگران در نوار غزه
- هدف قرار دادن امدادگران در لبنان؛ نمونه نقض قوانین ازسوی رژیم صهیونیستی
بیشتر تلفات شامل کارکنان محلی است که با سازمانهای غیر دولتی، آژانسهای سازمان ملل و صلیب سرخ/هلال احمر کار میکنند؛ خشونت علیه کارکنان بشردوستانه بخشی از روند گستردهتر آسیب به غیرنظامیان در مناطق درگیری است.
در سال گذشته بیش از ۳۳ هزار غیرنظامی در ۱۴ درگیری مسلحانه در سراسر جهان کشته شدند که نسبت به سال ۲۰۲۲ افزایش خیرهکننده ۷۲ درصدی را نشان میدهد؛ امدادگران و سازمانهای بشردوستانه با وجود خطرهای گسترده، به فعالیتهای خود ادامه میدهند.
کمکهای حیاتی از طریق این افراد در سال گذشته به نزدیک به ۱۴۴ میلیون نفر نیازمند رسید؛ از نوامبر ۲۰۲۴ (آبان سال جاری) آنها از بیش از ۱۱۶ میلیون نفر در سراسر جهان حمایت کردهاند.
شورای امنیت در مه ۲۰۲۴ (اردیبهشت سال جاری)، قطعنامه ۲۷۳۰ را در پاسخ به خشونت و تهدیدهای فزاینده علیه کارکنان بشردوستانه تصویب کرد؛ این قطعنامه دبیرکل سازمان ملل را موظف میکند تا اقدامهایی را برای پیشگیری و پاسخ به چنین حادثههایی، افزایش پاسخگویی و بهبود حفاظت از کارکنان و داراییهای بشردوستانه توصیه کند.
این توصیهها در نشست شورای امنیت در ۲۶ نوامبر (۶ آذر ۱۴۰۳) ارائه خواهد شد.
انتهای پیام/